Baby´s gezocht voor voorstelling

Geplaatst op: 08 jun 2017

LET OP: Op dit moment zijn we niet meer op zoek naar zwangere vrouwen (dank voor alle aanmeldingen!) maar nog wel naar een aantal moeders met baby's. Mail eva@noorderzon.nl voor meer informatie.

----

Voor Spring van het Engelse theatergezelschap Quarantine is Noorderzon op zoek naar 15 zwangere vrouwen die mee willen spelen in de voorstelling tijdens de 27e editie van het festival (17-27 augustus 2017).
Het is niet nodig om theaterervaring te hebben: je wordt van begin tot eind begeleid door het gezelschap. Het is geen zwaar traject, maar je wordt wel geacht op bepaalde momenten (altijd in overleg) beschikbaar te zijn. Wij garanderen een geweldige ervaring en de kans om eens in je leven onderdeel te zijn van het hoofdprogramma van Noorderzon en om voor honderden mensen te spelen.

Over de voorstelling
Het Engelse gezelschap Quarantine is een graag geziene gast op Noorderzon. In 2010 en 2011 hadden ze grote festivalhits in Groningen met hun uiterst originele voorstellingen en in 2015 presenteerden wij de wereldpremière van Wallflower. Dit jaar brengen zij twee delen uit hun kwartet Summer. Autumn. Winter. Spring naar Groningen: Winter en Spring. Spring is opgebouwd rond een tekst die bestaat uit 1000 vragen die veranderen van alledaags naar ingewikkeld, van blinde paniek naar blinde hoop, over een leven dat nog geleefd moet worden – de verzonnen toekomst van een ongeboren kind.

Voor Spring is Quarantine op zoek naar 15 zwangere vrouwen in verschillende fases van hun zwangerschap. De voorstelling wordt in verschillende landen gespeeld en wordt overal gemaakt met zwangere vrouwen uit de plaats waar de voorstelling plaatsvindt, in dit geval dus Groningen. Het is niet nodig om acteerervaring te hebben en je hoeft geen tekst uit je hoofd te leren. Quarantine is vooral geïnteresseerd in jou en jouw toekomstbeeld voor je kind. Daarom willen ze graag eerst een aantal gesprekken met je gaan voeren.

Quarantine has created something genuinely special with this show. Summer. Autumn. Winter. Spring. is a high watermark in the history of a remarkable theatre company…
★★★★★ The Skinny, 2016

Quietly, determinedly brilliant… a vital reminder that we’re not all so very different, or so very separate after all…
★★★★ The Stage, 2016

Hoe verder?
JUNI/JULI | Na je aanmelding gaat Quarantine eerst met je praten om je beter te leren kennen. Jij en de groep besluiten daarna of jullie samen de repetitieperiode ingaan.

JULI | In juli volgt een workshop van een dag. De precieze dagen en tijden worden afgestemd.

AUGUSTUS | De meeste repetities voor de voorstelling zijn in augustus en vallen of door de weeks in de avond of in het weekend overdag. De repetities duren maximaal 3 uur per keer. Mocht het langer duren, dan verzorgt Noorderzon uiteraard eten en drinken. De repetitiedagen worden allemaal in overleg met jou ingepland.

NOORDERZON | Tijdens Noorderzon treed je drie keer op, op 24, 25 en 27 augustus.

Goed om te weten: Quarantine komt uit Engeland en de gesprekken zullen dus in het Engels zijn. Het is daarom erg handig als je Engels kunt spreken.

Meedoen
Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen? Vul dan uiterlijk 30 juni onderstaand formulier in.

Heb je meer vragen? Mail dan naar eva@noorderzon.nl of bel naar 06 81 13 40 99.

Aanmelding Spring
Terug