De Peergroup, Noorderzon en Divadlo Archa zoeken kunstenaars & theatermakers

Geplaatst op: 13 feb 2017

Open Call voor festivalvoorstelling ŠtěStí | Geluk

PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland werkt samen met Archa Theater in Praag aan een nieuwe internationale festivalvoorstelling voor het seizoen 2017 – 2018. PeerGrouP biedt vier jonge theatermakers/kunstenaars de kans om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen die in augustus 2017 op Noorderzon Performing Arts Festival Groningen in première gaat.

ŠtěStí | Geluk
In de hedendaagse maatschappij worden we voortdurend geprikkeld om dingen te kopen, dingen leuk te vinden of dingen na te jagen. De afbetaling van je hypotheek, hippe schoenen voor je dochter of likes op je Facebookpagina. Het toekomstige resultaat voelt vaak belangrijker dan ons dagelijkse bestaan. Maar worden we nu echt gelukkiger van de dingen die we vergaren of nastreven? Steeds meer mensen voelen de behoefte om even stil te staan en gewoon mens te zijn. Simpelweg gelukkig te zijn met de dierbaren om je heen, de rust te voelen die we veelal kwijt zijn. We zijn op zoek naar geluk. Maar hoe wordt dat tegenwoordig gedefinieerd? En welke verschillen zijn daarin te vinden?

Deze zomer verdiept PeerGrouP zich in wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Wat is het verschil tussen mensen die gelukkig zijn met niks en mensen die gelukkig denken te zijn met alles?

Wij zoeken jou!
Wij zoeken twee jonge theatermakers/kunstenaars met kennis van de Tsjechische cultuur en twee met kennis van de Nederlandse cultuur die, onder leiding van PeerGrouP-regisseur Dirk Bruinsma, op zoek gaan naar geluk en samen een discipline-overschrijdende voorstelling maken, gebaseerd op gevonden materiaal in Tsjechië.

Lees verder in de Open Call.

Terug