Documentaire The Record bij RTV Noord

Geplaatst op: 03 aug 2015

Vanaf maandag 3 augustus kun je de hele maand augustus op de website van RTV Noord kijken naar de documentaire die wij vorig jaar hebben gemaakt over de bijzondere voorstelling The Record van 600 HIGHWAYMEN. Je kunt de documentaire hier vinden, of hieronder meteen bekijken.

Documentaire: The Record op Noorderzon
In april 2014 startte Noorderzon de voorbereidingen voor de voorstelling The Record van het Amerikaanse gezelschap 600 HIGHWAYMEN. Voor deze voorstelling moesten vijftig ‘gewone’ Groningse acteurs (van amateur tot professional) worden geselecteerd. Vijftig individuen die gezamenlijk mee zouden spelen in de voorstelling, maar die elkaar pas op het toneel van de Stadsschouwburg zouden ontmoeten. Alle audities, selecties en repetities vonden plaats in de maanden voorafgaand aan de première tijdens het festival. Documentairemaker Joren Molter was er met zijn crew vanaf de eerste minuut bij en volgde een aantal deelnemers tijdens het maken van de voorstelling. Hij produceerde in opdracht van Noorderzon de documentaire The Record op Noorderzon.

De documentaire is Engels én Nederlands ondertiteld, zodat hij zowel in Nederland als daarbuiten voor iedereen te begrijpen is.
 

 


600 HIGHWAYMEN komt terug!
Het New Yorkse gezelschap 600 HIGHWAYMEN komt dit jaar terug naar Noorderzon. Op 20, 21 en 22 augustus presenteren zij de voorstelling Employee of the Year. Deze  wordt gespeeld door vijf meisjes van rond de elf jaar. Om de beurt nemen ze de rol van de hoofdpersoon op zich en vertellen ze hoe ze als kind meemaakt dat haar ouderlijk huis afbrandt, waarna een turbulent leven volgt. 600 HIGHWAYMEN vergaarde in eigen land en daarbuiten veel roem met hun onorthodoxe werkmethoden, waarbij amateurspelers de hoofdrol spelen in professionele voorstellingen.

Terug