Gezocht: stagiair(e)s!

Geplaatst op: 28 nov 2017

Vacature: stage communicatie & marketing

Stichting Noorderzon Groningen  is op zoek naar een of meerdere stagiair(e)s ter versterking van de communicatie- en marketingafdeling in aanloop naar de 28e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen (23 augustus tot en met 2 september 2018).
 
Wie zijn wij en wat bieden wij?
Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

Noorderzon is een lerende en dynamische organisatie. Wij willen nieuwsgierige, leergierige en enthousiaste mensen de kans geven een kijkje achter de schermen te nemen bij de organisatie van een festival en ook om actief een steentje bij te dragen. Een festival is hard werken met erg veel mogelijkheden tot persoonlijke groei, dus bij ons geen stages om koffie te zetten of het kopieerapparaat te leren kennen.

Wij bieden professionele begeleiding in een enthousiast en leuk team, met heel korte lijnen naar elkaar. Er is een fijne en goed geoutilleerde werkplek beschikbaar, waar je ook eventuele (andere) werkzaamheden als studie kan verrichten. Noorderzon staat middenin het sociaal – culturele leven van Groningen en ver daarbuiten en heeft een zeer breed netwerk, waar je erg veel waardevolle contacten in op kan doen voor je toekomst. Daar helpen wij ook graag bij.

De specifieke taken van de stagiair(e)
Noorderzons tone of voice leren en daarna leren vertalen in o.a.:
- websitebeheer en –redactie
- programmateksten schrijven en bijbehorende (artiesten-)informatie verzamelen
- persberichten en brieven schrijven
- drukwerk begeleiden
- (social)media beheer
- meedenken over en meewerken aan verschillende campagnes, filmpjes en interviews

Wat vragen wij?
- Sterke affiniteit met podiumkunsten, festivals en bij voorkeur met Noorderzon
- Minimaal HBO-denkniveau, 3e jaars of hoger (een werkervaringsstage voor reeds afgestudeerden is ook mogelijk)
- Een vlotte en nette schrijfstijl (Nederlands, en een beetje Engels)
- Een grote mate van zelfredzaamheid, maar ook goed kunnen samenwerken in een (leuk) team
- Humor (ook slechte humor kunnen waarderen) en geen 9 tot 5 mentaliteit
- Affiniteit met en kennis van het gebruik van social media, programma’s als Word en Excel en eventueel basiskennis van het gebruik van een CMS
- Bij voorkeur woonachtig in (omgeving van) Groningen

Periode en beschikbaarheid
Idealiter opbouwend van ongeveer 1 à 2 dagen per week in april tot fulltime vlak voor en tijdens het festival (totaal zo’n 3 maanden full time verspreid over een langere periode). Maar in overleg kan het ook anders.

Meer informatie of reageren
Stuur uiterlijk maandag 22 januari je motivatiebrief en CV naar info@noorderzon.nl. Stuur daarbij ook een door jou geschreven (korte) tekst (persbericht, recensie, promotietekst, opiniestuk etc.) mee waar je echt trots op bent. Er kan veel in overleg, dus geef in je brief vooral aan wat jij zelf interessant vindt (binnen het vakgebied marketing en communicatie), juist ook wat je wellicht nog niet (goed) kunt, maar wel wilt ontwikkelen. Je komt om iets te leren! Meer informatie over Noorderzon vind je op deze website. Met vragen kun je contact opnemen met ons secretariaat, via info@noorderzon.nl of (050) 314 02 78.
 

Terug