Leve de festivals

Geplaatst op: 25 feb 2015

Festivalmanifest

Vandaag is een festivalmanifest (op A0-formaat) bezorgd aan Minister Bussemaker, Raad voor Cultuur en Fonds Podiumkunsten. Uit het manifest:
"Erken, benoem én honoreer de diversiteit, de innovatieve kracht en de kwaliteit van festivals. Beloon festivals die meerdere functies in één organisatie verbinden, een essentiële rol spelen in de culturele infrastructuur en aldus bijdragen aan de ontwikkeling van hun discipline en van het publieksbereik."

Miljoenen Nederlanders bezoeken festivals en dat aantal groeit nog steeds. En dat is niet alles. Er zijn festivals die méér veroorzaken dan een run op de kassa’s. Ze bundelen artistieke én maatschappelijke functies en zijn ambassadeur voor de kunsten. Lees hieronder (of download hem hier) het korte manifest ‚Leve de festivals’ waarin in wordt gegaan op de kracht van festivals, maar ook op de bedreigingen voor het voortbestaan van deze blikvangers in het culturele veld. In het landelijk beleid wordt dit nu echter onvoldoende gehonoreerd. Daarom doen de festivals nu gezamenlijk een oproep aan de politiek.

 

Terug