Lissabon - Groningen – Bordeaux!

Geplaatst op: 12 nov 2013

Lissabon - Groningen – Bordeaux!

Noorderzon is partner in twee Europese netwerken die ondersteund worden door het Culture Programme van de EU. De netwerken worden beide voor 5 jaar ondersteund door de deelnemende partners als de EU.

Halory Goerger & Antoine Defoort - Germinal - (c) Pierre Borasci
Halory Goerger & Antoine Defoort - Germinal - (c) Pierre Borasci

NXTSTP

NXTSTP the 2nd generation loopt van 1 november 2012 tot en met 31 oktober 2017 en wordt gecoördineerd door Kunstenfestivaldesarts [Brussel]. NXTSTP wil met zijn 8 leden van Europese festivals, in gezamenlijkheid jonge theatermakers van nu ondersteunen en daarmee bijdragen aan de ontwikkelingen in het theaterlandschap. In 2013 werden bijvoorbeeld Antoine Defoort & Halory Goerger ondersteund in het NXTSTP netwerk en o.a. bij Noorderzon gepresenteerd. Eind november komen de NXTSTP partners weer bij elkaar  - in Bordeaux, ook een partner! - om nieuwe plannen te bespreken.

 

Lissabon - (c) Femke Eerland
Lissabon - (c) Femke Eerland

Create To Connect

Create To Connect loopt van 1 september 2013 tot en met 31 augustus 2018 en wordt gecoördineerd door het productiehuis en theater Bunker in Ljubljana [Slovenië]. De partners van Create to Connect willen door middel van specifieke voorstellingen en of activiteiten, de relatiedriehoek tussen gezelschap/artiest – podium – en publiek verstevigen. In 2013 waren er nog geen activiteiten op Noorderzon, maar hebben we bijvoorbeeld wel ‘proefgedraaid’ met ‘Talks’;  openbare gesprekken met artiesten te gast op Noorderzon, over hun drijfveren, hun voorstellingen etc.

Op 24-26 oktober waren Femke Eerland en Mark Hospers in het mooie en warme Lissabon - bij Teatro Maria Matos [ook een partner!]- om de plannen van ieder voor 2014 en verder te bespreken.

Terug