Muziekprogramma Noorderzon bijna compleet

Geplaatst op: 28 jun 2016

DMA’s * Max Jury * Josef Salvat * Warhaus * Daniel Norgren * Lubomyr Melnyk * Pat Thomas & The Kwashibu Area Band * De Kift & Rats on Rafts * Lisa & The Lips * Sunflower Bean * XIXA * The Dustbowl Revival * Zitakula * Natâh

Uitgebreid muziekprogramma op diverse podia

Over een kleine twee maanden vindt Noorderzon Performing Arts Festival Groningen 2016 plaats in het Noorderplantsoen en DownTown Groningen. Een groot deel van het internationale hoofdprogramma was al aangekondigd. Daar voegt Noorderzon nu een prachtige muzikale (bijna complete) line-up aan toe. Met shows op diverse podia waaronder De Lutherse Kerk, de Spiegeltent en misschien wel het opmerkelijkste muziekpodium van Nederland: Het Dok. Met zijn unieke locatie - boven de idyllische vijver in het Noorderplantsoen – is het niet voor niets een van de meest fotogenieke plekken van het festival.

Op Het Dok spelen jonge aanstormende bands als DMA’s (Australië) en Sunflower Bean (VS), maar ook oude helden als Pat Thomas en zijn Kwashibu Area Band (Ghana) en De Kift (NL). Die laatste speelt dan wel weer een set samen met de jonge honden van Rats on Rafts, een van de beste bands van Nederland. In de sfeervolle Spiegeltent speelt de jonge, talentvolle songwriter Max Jury (VS) en hoor je de prachtige elektropopsongs van Josef Salvat (Australië) en de nieuwe, maar ook traditionele, folk van het Franse Natâh. Tenslotte wordt De Lutherse Kerk ingericht voor een bijzonder concert van Lubomyr Melnyk (Oekraïne), een van de meest vernieuwende pianisten van deze tijd.

Nu bevestigd:
DMA’s (Australië) – Het Dok
Max Jury (VS) - Spiegeltent
Warhaus (NL) – Het Dok
Lubomyr Melnyk (Oekraïne) – De Lutherse Kerk
Pat Thomas & The Kwashibu Area Band (Ghana) – Het Dok
De Kift & Rats on Rafts (NL) – Het Dok
Lisa & The Lips (VS) – Het Dok
Zitakula (NL) – Het Dok
The Dustbowl Revival (VS) – Het Dok

Al eerder bevestigd:
Josef Salvat (Australië) - Spiegeltent
Daniel Norgren (Zweden) – Het Dok
Sunflower Bean (VS) – Het Dok
XIXA (VS) – Het Dok
Natâh (Frankrijk) – Spiegeltent

Terug