Nominaties en prijswinnaars op Noorderzon

Geplaatst op: 13 aug 2013

Wauw, heel goed nieuws voor een aantal artiesten die dit jaar hun werk op Noorderzon presenteren! 

Antony Hamilton - Black Project 1 (c) Dian McLeod
Antony Hamilton - Black Project 1 (c) Dian McLeod

Zowel Miss Revolutionary Idol Berserker als Agostina Lopéz en Luis Biasotto zijn genomineerd voor de Zürcher Kantonalbank Patronage Prize met de voorstellingen die zij ook op Noorderzon laten zien. Ook Eisa Jocson is met Macho Dancer in Zürich genomineerd.

Antony Hamilton heeft een Helpmann Award gewonnen in de categorie ‘beste choreografie in een dans of fysieke theaterproductie’ voor Black Project 1 & 2.

Hawksley Workman is met The God That Comes voor vier Betty Michelle Awards genomineerd in Canada in de categorieën sounddesign en compositie, performance door een acteur in een comedy of musical, nieuwe voorstelling en musicalproductie. Daarnaast is The God That Comes ook genomineerd door de Calgary Theatre Critics als de beste tourende productie.

Met een vernieuwde Russische versie van de voorstelling L’Histoire du Soldat, won Club Guy & Roni in Moskou de prestigieuze Golden Mask National Theatre Award voor beste choreograaf en werd de groep genomineerd voor de prijs van beste Russische voorstelling.

Terug