Noorderzon zoekt 2 acteurs van 75 jaar of ouder

Geplaatst op: 05 aug 2014

Noorderzon zoekt nog 2 acteurs van 75 jaar of ouder, met of zonder ervaring

Noorderzon zoekt nog 2 vrijwillige acteurs van 75 jaar of ouder uit Groningen of omgeving om deel te nemen aan de bijzondere voorstelling The Record van het Amerikaanse gezelschap 600 HIGHWAYMEN.

In juni hebben de eerste audities plaatsgevonden voor The Record. Om een goede dwarsdoorsnede van het publiek van Noorderzon te krijgen zijn wij nog op zoek naar de laatste twee acteurs. Iedereen vanaf 75 jaar oud, man of vrouw,  woonachtig in of in de omgeving van Groningen is welkom zich op te geven om auditie te doen.

Wij zijn op zoek naar een evenwichtige combinatie van spelers met én zonder podiumervaring. Het geeft dus niets als je nog nooit iets met theater of dans hebt gedaan, wij begeleiden je van begin tot eind. Wij vragen niet heel veel tijd, het is geen zwaar traject, maar je wordt wel geacht op bepaalde momenten (altijd in overleg) beschikbaar te zijn. Wij garanderen een geweldige ervaring, en de kans om eens in je leven onderdeel te zijn van het internationale hoofdprogramma van Noorderzon en om voor honderden mensen te spelen!

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar 600hwm@noorderzon.nl
 

Over de voorstelling:

600 HIGHWAYMEN – The Record (New York, VS) duur: 61 min
Tijdens The Record komen 45 vreemden op het podium tezamen om ons te laten zien wie ze zijn en wie ze zouden kunnen zijn. Zij maken samen een theater/dansvoorstelling, maar ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens de eerste voorstelling. The Record is een unieke ervaring. Breekbaar, prachtig en bovenal menselijk. In januari ging deze voorstelling in première tijdens Under the Radar Festival in New York (natuurlijk gespeeld door New Yorkers). Daar was het een enorme hit; New York Times gaf een geweldige recensie. Noorderzon presenteert deze voorstelling in het kader van het Europese netwerk Create to Connect.
 

Om deel te nemen moet je op volgende momenten beschikbaar kunnen zijn:

* 7 t/m 24 augustus – individuele repetities in Groningen. Binnen deze periode word je hooguit 3 uur per week geacht beschikbaar te zijn.
* 25 en 26 augustus – repetities in het theater. Aanzienlijke beschikbaarheid op deze dagen is vereist.
* 27 t/m 29 augustus – voorstellingsdagen (elke dag een avondvoorstelling). Beschikbaarheid vereist.

 

Terug