Noorderzon zoekt 8 goede vertellers

Geplaatst op: 10 mrt 2016

*** Op dit moment zijn wij niet meer op zoek. Dank voor alle aanmeldingen  ***

Voor een videoproject dat te zien is tijdens Noorderzon 2016 zijn wij op zoek naar 8 enthousiaste vertellers die ons willen mee willen nemen naar hoe het was toen ze 21 waren. Hoe zag jouw leven eruit, hoe voelde het om jong te zijn in die tijd en herinner je je nog een paar specifieke verhalen? Om je aan te melden, hoef je geen enorme avonturen beleefd te hebben. Iedereen heeft namelijk zijn eigen kleine en grote verhalen en herinneringen uit die tijd en die zijn voor ons allemaal even interessant.  

Wij zoeken deelnemers die passen in acht verschillende leeftijdscategorieën. Jouw verhaal maakt straks deel uit van het project 21 – Memories of Growing Up van de Zwitserse kunstenaar en filmmaker Mats Staub. Dit project wordt tijdens Noorderzon als video-installatie gepresenteerd in de prachtige Watertoren. Wij vragen dus geen acteerervaring, maar je moet wel je herinneringen goed in het Engels kunnen vertellen. En dan maakt jouw verhaal straks deel uit van het internationale hoofdprogramma van Noorderzon! Het zou ook heel erg helpen als je jouw ouders, grootouders of overige familieleden en vrienden ook kunt wijzen op dit project.

Noorderzon vindt dit jaar plaats van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus.

Over de voorstelling: Mats Staub | 21 – Memories of Growing Up
21 verzamelt individuele herinneringen van hoe verschillende mensen hun ‘coming of age’ ervaarden in de periode tussen pakweg 1940 en 2010. De verhalen gaan allemaal over 21 jaar oud worden. Als verhalen weerspiegelen ze de gedeelde ervaringen van een hele generatie, maar ze laten ook voorbeelden zien van privésituaties, persoonlijke verhalen en ervaringen, die ons – hoe oud we ook zijn – dwingen om volwassen te worden of op te groeien. 21 presenteert de portretten in de vorm van een video-installatie. De vertellers worden gefilmd terwijl zij voor het eerst luisteren naar audio-opnames van hun eigen herinneringen. Speciaal voor Noorderzon worden acht nieuwe verhalen opgenomen. Noorderzon presenteert deze voorstelling in het kader van het Europese netwerk Create to Connect.

Wie we zoeken
Wij zijn op zoek naar mensen die in de volgende profielen passen:

- Vrouw of man, geboren tussen 1920 en 1928
- Vrouw of man, geboren tussen 1939 en 1943
- Man, geboren tussen 1949 en 1954
- Vrouw of man, geboren tussen 1949 en 1954
- Vrouw of man, geboren tussen 1965 en 1968
- Vrouw of man, geboren tussen 1969 en 1974
- Vrouw of man, geboren tussen 1975 en 1978
- Vrouw of man, geboren tussen 1980 en 1988

Om deel te kunnen nemen moet je verder aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Je spreekt Engels
- Je bent in staat om af te reizen naar een opname-locatie in de stad Groningen
- Je hoeft niet te kunnen acteren, maar je moet je verhaal wel goed kunnen vertellen in het Engels

Beschikbaarheid
De voorbereidingen verlopen in twee sessies: eerst wordt er een audio-opname gemaakt van een interview over hoe het was om 21 jaar oud te worden. Een paar maanden later filmt Staub je terwijl je je eigen interview terugluistert en je herinneringen opnieuw beleeft.

- Je bent beschikbaar zijn op 14, 15 of 16 april voor het interview
- Je bent op 30 juni of 1 juli beschikbaar om gefilmd te worden

Aanmelden?
Wanneer je mee wilt doen, dan kun je je opgeven door voor vrijdag 25 maart onderstaand formulier in te vullen. Vervolgens krijg je voor 1 april van ons te horen of je wel of niet geselecteerd bent om deel te nemen. Natuurlijk bekijken wij iedere aanmelding zorgvuldig, maar het kan best zijn dat het aantal aanmeldingen zo groot is dat je niet wordt uitgenodigd.

Terug