Stem op Noorderzon - Dank!

Geplaatst op: 23 apr 2015

Hoera! Noorderzon is genomineerd voor de Groninger Cultuurprijs 2015. Samen met Ola Mafaalani (artistiek en algemeen directeur Noord Nederlands Toneel) en striptekenares Barbara Stok. We zijn zeer vereerd. En het mooie is dat de inwoners van Groningen kunnen stemmen op hun favoriet. Stemmen kan tot en met dinsdag 5 mei, digitaal via www.provinciegroningen.nl/cultuurprijs of telefonisch via 050 3164428. Op de website van de Provincie Groningen is meer informatie te vinden.

Bekendmaking winnaar
De winnaar van de Groninger Cultuurprijs wordt op donderdag 11 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 7.000 euro en een kunstwerk van een oud-student van Academie Minerva.

Groninger Cultuurprijs
De Groninger Cultuurprijs (ook wel Wessel Gansfortprijs genoemd, naar de gelijknamige Groninger humanist uit de vijftiende eeuw) is in 1989 door de provincie Groningen ingesteld. De prijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een persoon of instelling in Groningen die een grote impuls heeft gegeven aan het culturele leven in Groningen. Eerdere winnaars waren kunstschilder Henk Helmantel, dichter Jean-Pierre Rawie en choreograaf Guy Weizman van Club Guy & Roni.
 

Terug