Tips voor zondag

Geplaatst op: 04 aug 2017

Het festivalprogramma van Noorderzon 2017 staat weer bomvol verschillende voorstellingen. Zie je door de voorstellingen het festival niet meer? Geen nood! Op deze pagina geven je een aantal tips!

Quarantine | Winter
VRIJDAG Theater
zo 27 aug | 16:00 uur en 18:00 uur

Winter is een breekbaar filmportret van iemand uit de omgeving van Groningen die weet dat hij snel dood zal gaan. De Engelse theatergroep Quarantine legt het vluchtige moment vast waarin er plannen moeten worden gemaakt voor een beperkte toekomst. Winter is deel van het vierluik Summer. Winter. Autumn. Spring. waarin de groep uit Manchester de loop van het menselijk leven probeert te vangen. Ook Spring is dit jaar op Noorderzon te zien.
 


 

Edurne Rubio | Light Years Away
Grand Theatre
zo 27 aug | 16:00 uur

 

Welkom in het donker van een onontdekte grot. Ontdekkers, toeristen, gidsen, primitieve volken, grottekeningen. Ze houden zich allemaal schuil in die nog onbekende ruimte tot onze fakkel ze verlicht. Tot die tijd bestaat die ruimte alleen in onze verbeelding.  In Light years away neemt Rubio je mee op ontdekkingstocht door het donker van het theater alsof het een nieuw te ontdekken grot is. Laat je ogen langzaam wennen aan de duisternis. Luister goed en laat je verbeelding de rest doen.
 Jaime Ibanez, Jornt Duyx en Jan Bart Noordhuis | I started a secondhand shop with all the things I told you when I was in love
Simplon
zo 27 aug | 17:00 en 21:00 uur

Wie lief heeft of lief had is kwetsbaar. Dit maakt theatermaker/kunstenaar Jaime Ibanez voelbaar door het gebruik van breekbare objecten en zelfgebouwde vindingrijke installaties. Met zijn eigen, kenmerkende beeldtaal creëert hij theatrale absurdistisch verhalen op het podium. In deze nieuwe muzikale voorstelling verkent Ibanez in samenwerking met multi-­instrumentalist Jornt Duyx en acte​ur Jan Bart Noordhuis​ de verschillende gedaanten waarin liefde zich manifesteert.
 Buning en Van der Wijk | Sla Dood!
Boerderij Reitdiep
zo 27 aug | 16:00 en 20:30 uur

Sla Dood! onderzoekt de ongemakkelijke en vergeten historie van Harmen Schoenmaker. Deze doopsgezinde bewoner van het Groningse dorp ’t Zandt riep zichzelf in 1535 uit tot God de Vader. Resultaat: duizend mensen trokken, hartje winter, in extase hun kleren voor hem uit. Wie was deze schoenmaker en wat gebeurde daar precies? Ging het om religieus extremisme op het platteland van Groningen? Is dit een verhaal waar we nu nog wat aan hebben?

Terug