Jorrit Westerhof presenteert

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Knelis

Concerten op Podium op Zuid

Groningen, Nederland

Henrietta Mueller

Jorrit Westerhof presenteert

Het eclectische spel van jazzgitarist Jorrit Westerhof is aardig dwars te noemen binnen jazz conventies. De in Rotterdam wonende muzikant vond zijn eerste muziekliefde in de heavy metal, maar stapsgewijs raakte Westerhof verslingerd aan de dissonantere improvisatievormen binnen de jazz. Westerhof cureert dit jaar bands voor Podium op Zuid tijdens Noorderzon. Namelijk De Kat en 3times7.

De Kat
wo 23 aug | 18:30 uur

Improvisatie als rode draad
Wie één optreden heeft bezocht is fan. En wie vaker komt laat zich iedere keer verassen. Improvisatie is namelijk de rode draad waarmee De Kat zijn garen spint. De band is een muzikaal broederschap die ontstond tijdens jamsessies en is in 2015 officieel geboren. In 2016 speelde de band zeven keer op Eurosonic, werd de EP gepresenteerd en speelde de band op Rhythm & Blues Night, Surfana, le mini guess who, Burning Man en ook op Noorderzon. Dit jaar zijn ze terug! De band is muzikaal verbroederd door de blues, maar op het nieuwe album worden er stappen gemaakt richting surf en noise.

3times7
wo 23 aug | 22:00 uur 

Rokerige en bezopen blues
Een gemeenschappelijke voorliefde voor rokerige en bezopen blues heeft Jorrit Westerhof (gitaar), Marko Curcic (bass) en Aleksander Škorić (drums) bijeengebracht. Het jonge trio knalt met hun liveshows naar eigen zeggen door een "psychedelisch weefsel van klankkleuren en sferen die verlangen naar vergane melancholiek."

Credits

De Kat
Bandleden | David Lamain, Erik de Vries, Jasper Visser en Sjors de Ruiter

3times7
Gitaar | Jorrit Westerhof
Bass | Marko Curcic
Drums | Aleksandar Škorić

Toon alle credits